Безбедносно плаќање

“АгроТехнА” Ви нуди неколку начини на плаќање: онлајн со платежна картичка (MAESTRO, MASTER, VISA) и преку про-фактура.


Начинот на плаќање преку интернет е многу едноставен. По полнење на својата кошничка, купувачот самиот креира свое корисничко име и лозинка за да изврши наплата на производите. Во моментот на плаќање треба да се знае дека веб страната на “АгроТехнА” го редиректира купувачот, односно пренасочува кон безбедносната веб страна на “Casys”, креирана за ваков тип на купување и на таа заштитена страна внесува податоци за својата платежна картичка. По извршената трансакција, страната повторно се редиректира на веб страната на “АгроТехнА”. За овој вид на плаќање “АгроТехнА” има склучено договор со “Комерцијална Банка АД Скопје”.

Tехнички и безбедносни аспекти за e-commerce услугата:

 “Метални полици” на својата интернет продавница има креирано интерфејс, кој откако купувачот е конектиран на интернет продажното место, го води низ процесот на разгледување и нарачување на производи/услуги. Во моментот на плаќање купувачот се редиректира, односно се пренасочува на заштитена страна на Процесинг центарот, на која се внесуваат податоци за платежната картичка (број на картичка, дата на важење на картичката, cvv). Откако ќе заврши обработката на трансакцијата, се пренасочува повторно во Интернет продажното место, односно на страната на “Метални полици”. Со ова “АгроТехнА” нема дополнителна одговорност за чување на доверливи податоци за платежната картичка, која пак го заштитува клиентот од можна злоупотреба на картичката, која може да настане во моментот на компромитирање на овие доверливи податоци.

Податоците кои клиентот треба да ги пополни за плаќање со картичка се:

– Податоци за картичката (број, датум на важност, 3-цифрен код за безбедност(CVV2/CVC2), име на сопственикот, име на банката и тел.број на дежурниот центар на банката издавач на картичката.
– Податоци за автентичност (За идентификација на сопственикот, платежниот сервер за електронска трговија на соодветната банка ја поддржува шемата за автентичност на меѓународните организации за картички – Veryfied by VISA и MasterCard SecureCode. Во случај да сте регистрирани од вашата банка во таа шема за безбедност, на екранот ќе се појави страница каде што треба да ја внесете вашата лозинка.

ВАЖНО: “АгроТехнА” НЕ собира податоци за картичките, и како трговец немаме пристап до следниве податоци:

– Контрола над овие податоци има само банката во чија сопственост е платежната картичка.
– Трансакциона валута (во која се врши исплатата) е Македонски денар.
– При on-line плаќањето со картичка можно плаќање на рати.
– За e-commerce услугата, решението на “Стопанска Банка АД Скопје” претставува квалитативен исчекор во однос на електронските интернет сервиси на пазарот, што клиентите можат видливо да го препознаат. Сервисот за Електронска Трговија на Стопанска Банка нуди високо ниво на сигурност, потврдена со релевантните сертификати од Меѓународните платежни асоцијации Visa и MasterCard, на имателите на платежните картички. На оваа страна корисникот ги внесува потребните податоци од картичката за реализација на плаќањето (број на картичка, датум на истекување и CVV/CVC код) и го потврдува извршувањето на плаќањето. По извршување на плаќањето, купувачот се пренасочува на нашата веб страна, каде добива информација за успешноста на реализираната трансакција.

Купувајте онлајн на 12 рати без камата!!!

Купувајте од удобноста на Вашиот дом, од работа или во движење по најдостапни цени и до 12 рати без камата со VISA, MasterCard и Maestro кредитните картички на Стопанска банка АД – Скопје. Имате опција да купувате до 12 рати и со DINERS CLUB International картичките.
 
Се што треба да направите е да се регистрирате на нашиот вебсајт за да можете да ги искористите сите придобивки за онлајн купување кои ги нуди нашата интернет продавница.
Внесете ги омилените производи во вашата кошничка и следете ги чекорите од едноставиот систем за нарачување.
 
Со користење на ekupi.mk добивате можност да изберете каде и кога купените производи да се достават, начинот на плаќање кој најмногу одговара на Вашите можности, вирманско плаќање со општа уплатница или плаќање при испорака на Вашата адреса.
 
Го одбирате производот или производите кои сакате да ги нaрачате и ги додавате во кошничка, потоа одете во следниот чекор “Продолжи на плаќање”, каде впишувате име и презиме, адреса за испорака и контакт телефон. Одбирате дали сакате “Лично преземање” или “Испорака на адреса” и одете во “Продолжи на избор на плаќање” каде одбирате како сакате да платите. Доколку одберете плаќање со картичка одете, во последниот чекор каде ги внесувате податоците од картичката и кликнете на потврди два пати за да ја завршите нарачката.
 
eKupi.mk Ви овозможува плаќање на 2, 3, 6 и 12 рати без камата при користење на VISA, MasterCard или Maestro кредитните картички на Стопанска банка АД – Скопје. Овозможено e и плаќање до 12 рати со Diners Club картичките.
 
По успешното завршување на Вашата нарачка, за која ќе добиете автоматска потврда на Вашата еmail адреса со која сте веќе регистрирани, во рок од 24 часа ќе бидете телефонски контактирани од нашата корисничка поддршка за потврда на плаќањето на рати.
Подршка на корисници:

За било какви информации и прашања во врска со реализацијата на интернет продажбата, може да не комуницирате 24/7 преку sales@agrotehna.com.mk